İyi Baklava Nasıl Anlaşılır

Baklavanın iyisi 5 Duyu organıyla test edilerek anlaşılır.

İlk olarak görme duyusu ile test; Baklava tepside dururken kendini belli eder. İyi pişmiş baklavanın rengi Altın sarısı olur. Baklava diri görünür ve iştah açar . Baklavada şerbet kararında olmalıdır. Eğer tepsinin boş yerlerinde gereğinden çok şerbet birikmişse, şerbeti fazla verilmiş olabilir.

İkinci olarak İşitme Duyusu ile test; Baklavayı ısırdığınızda veya çatal ile bastırdığınızda hışırtı sesi duyulmalıdır. Bu yufkanın ince açıldığının ve baklavanın iyi piştiğinin kanıtıdır.

Üçüncü olarak koku alma duyusu ile test; Baklavayı ağza yaklaştırdığınızda sade tereyağının mis gibi kokusunu duymalısınız. İçerisinde kullanılan ceviz veya fıstığın kokusunu da almalısınız.

Son olarak dokunma ve tat alma duyusu ile test;

Baklavanın iyisi, kötüsü yenmesi sırasında tam olarak belli olur. Baklavayı elinize aldığınızda baklavanın katlarını hissetmelisiniz. Yerken ağızda dağılır ve damağınızda eşsiz bir tat bırakır.